Trichinellózis: Milyen tünetek jellemzik a fertőzést az emberben?

Diszno féreg

diszno féreg rossz lehelet hátulról

Rengetegen fogyasztják, minden lelkiismeretfurdalás nélkül. Nagyon sok a rákos és egyéb ilyen jellegű betegségekben szenvedő ember.

Diszno féreg

Nagyon fontos odafigyelni a táplálkozásunkra, nem mindegy mit viszünk a szervezetünkbe. Allah a teremtőnk ismer minket és jól tudja ezt, ezért tiltotta meg nekünk bizonyos dolgok fogyasztását.

Veszélyes lehet a disznóhús? Az emberi szervezetbe a trichinella fertőzött hús vagy abból készült húskészítmény kolbász, sonka, stb. A fertőző forrás elsősorban a házi sertés és a vaddisznó, de egyéb állatok pl. Trichinellával fertőzött húsának fogyasztásánál is megfigyelték már a fertőzést. A hús emésztése során a húsban levő, tokkal borított lárvák életképessé válnak, a nyirokutakba, majd a véráramba, izomzatba jutnak és az emberben általános, illetve speciális panaszokat okoznak.

Itt vannak a tények, amik bizonyítják, hogy a disznó ételnek nagyon egészségtelen: A disznó egy valódi hulladékevő Bármit megeszik, beleértve a vizeletet, ürüléket, piszkot, rothadó állatok húsát, férgeket, korhadó növényeket Kieszik más disznók, vagy állatok rákos daganatait A disznó húsa és zsírja, magába szívja a mérgeket akár a szivacs Az ő húsuk szor mérgezőbb a marha és őzhúsnál Amikor a marhahúst és az őzhúst diszno féreg, a hús emésztése órába telik, kevés méreganyagot tartalmaz.

Ezeket a méreganyagokat pedig, mihelyst a szervezetünkbe kerülnek, a máj leszűri. De amikor a disznóhús kerül elfogyasztásra, a húsának az emésztése csak 4 órába telik és ezáltal rövid időn belül magasabb szintű méreganyagok épülnek be a szervezetünkbe.

Ellentétben más emlősökkel, a disznó nem izzad, és nem verítékezik.

diszno féreg helmintojások a fertőzés útjai

Az izzadás lényege hogy a méreganyagokat, kiszűrje, eltávolítsa a szervezetből. Mivel a disznó nem izzad, a méreganyagok a szervezetében maradnak és a húsában. A sertés annyira mérgező, hogy csak nehezen lehet méreggel megölni.

A sertések férgessége elleni védekezés stratégiája Oldalszám: sertés Takarmány állatok férgesség Az elmúlt évszázaddal kezdõdõen az erõsödõ urbanizáció, az ipar, a kereskedelem és az úthálózatok növekvõ területigénye a mezõgazdaság által hasznosítható termõföld területének csökkenéséhez vezetett. A legelõk — zsugorodásuk következtében — egyre kisebb gulyák és nyájak eltartására lettek képesek. A falvakból eltûntek a kondák, a sertések tartása a háztáji gazdaságokban és a termelõ szövetkezetek valamint az állami gazdaságok telepein koncentrálódott.

A farmerek gyakran terelik a disznókat a csörgőkígyó fészkébe, mert a disznók megeszik a kígyókat, és ha a kígyó megmarja őket a méreg semmilyen hatással nem lesz diszno féreg.

Amikor a disznót megölik, a férgek és rovarok rettentő gyorsan megjelennek a húsán, sokkal gyorsabban, mint bármely más állat húsán. Diszno féreg nap alatt, a disznó húsa tele lesz férgekkel.

A sertések férgessége elleni védekezés stratégiája

A disznó testében tucatnyi parazita található olyanok, mint a métely élősködő bélféreggalandféreg, kukac. Nincs olyan biztonságos hőmérséklet, amellyel ha megsütjük a disznóhúst, elpusztíthatnánk a férgek tojásait, cisztáit.

diszno féreg paraziták negyvenen

Azok diszno féreg megmaradnak a húsban. A disznóhúsban kétszer annyi zsír található, mint a marhahúsban.

Veszélyes lehet a disznóhús? A trichinellózis betegség

A tehénnek összetett emésztő rendszere van, négy gyomorral. Így is több mint 24 órába telik megemésztenie a vegetáriánus diétáját amíg az étel teljesen megtisztul a méreganyagoktól. Ezzel ellentétben, a disznónak egy gyomorral, csak 4 órába telik megemészteni a mocskos diétáját ami ezért gyorsan az összes méreganyagával együtt a húsába kerül.

A disznó féle olyan betegséget szállít magában, melyet az ember könnyen elkaphat. A disznó bélférgei mikroszkopikus méretűek, és egyszeri lenyelésükkel befészkelik magukat a beleinkbe, izmainkba, a gerincagyba vagy az agyba.

A Magyarországon előforduló féregfertőzések

Ezt eredményezi a trichinosis betegsége. Tünetei a fejfájás, láz, izomfájdalmak, duzzadt szemek vagy akár fájdalmas légzés.

diszno féreg Légzési daganatot okoz

A tünetek néha hiányosak, de amikor jelentkeznek, megegyeznek más betegségek tüneteivel. Mint például a tífusz, hastífusz, reuma, gyomorhurut, agyhártyagyulladás, epehólyag betegség vagy akut alkoholizmus. A disznó nagyon mérgező és mocskos, Allah készített neki egy csőhálózatot vagy csatornát, amely végig fut mindegyik lábán és a lábai végén egy kivezető nyílással végződik.

diszno féreg férgek a betéten

Ezeken a réseken keresztül csepeg ki a genny és kosz a testéből, de nem elég gyorsan. Ezért a genny nagy része a húsába kerül.

diszno féreg hogyan lehet férget kivenni a torkából

Ezek a megalapozott indokok, biológiai tények melyek megmutatják nekünk, hogy a disznó, fogyasztásra alkalmatlan. De egy igaz hívő nem kérdőjelezi meg sosem, hogy miért nem szabad elfogyasztani, hanem tudja, hogy Allah megtiltotta és ezért nem is fogja elfogyasztani.

Diszno fereg, Trichuriasis

Ha Allah megtilt az embertől valamit, azt nem azért teszi, hogy azt az embert kínozza vele. Allah mindennek tudója és ki tudná a legjobban, hogy mire van szükségünk? Csakis az, aki minket megteremtett. A magasztos és egyetlen isten kinek nincs társa, nem nemzett, nem nemzetett és nem fogható hozzá senki sem.

01 SERTÉS ORSÓGILISZTA KÜLSŐ MEGFIGYELÉSE

Fordította: Soltan Abiad.