A féregjáratok titka

Feregjarat csillagaszat

Tartalom

  Féregjárat van a szomszédban?

  féregbetegség neve

  Fél évszázaddal később, ben Kip Stephen Thorne amerikai elméleti fizikus dolgozta ki tanítványaival a kétirányú féreglyukak teoretikai alapjait. A trieszti nemzetközi posztgraduális oktatási feregjarat csillagaszat kutatóintézet, a SISSA tudósai, olasz, amerikai és indiai asztrofizikusok most a Tejútrendszer sötét anyagának eloszlásáról készült, rendkívül részletes térképet a legújabb ősrobbanás-elmélet fényében vizsgálták.

  Arra a következtetésre jutottunk, hogy e járatok egyike galaxisunkban működhet.

  antihelmintikus tabletta

  Mi több, maga ez a féreglyuk is akkora lehet, mint egy galaxis — mondta Paolo Salucci, az Annals of Physics nevű folyóiratban megjelent tanulmány társszerzője, a SISSA asztrofizikusa, a sötét feregjarat csillagaszat elismert szakértője. Salucci ugyanakkor arra feregjarat csillagaszat rámutat, hogy csupán matematikai számításokról van szó.

  Vagyis nem azt állítják tehát, hogy a galaxisunk egy féregjárat, csak felvetik ennek az elméleti lehetőségét. Az olasz asztrofizikus szerint ez úgy lenne lehetséges, feregjarat csillagaszat a sötét anyag eloszlását a Tejútrendszerben, amely egy spirálgalaxis, összehasonlítanák feregjarat csillagaszat más típusú közeli csillagváros, például a Kis és a Nagy Magellán-felhő szerkezetével.

  nyelv fehér virágzik a rossz lehelet

  Természetesen az ilyen vizsgálatokat feregjarat csillagaszat tévő technológiára még sokáig kell várni, de a kutatás ráirányítja a figyelmet arra, hogy milyen fontos megismerni a sötét anyag valódi természetét. Fotó: Davide and Paolo Salucci A tudósok már régóta kutatják a világegyetem tömegének 23 százalékát adó, semmiféle elektromágneses sugárzást ki nem bocsátó, így csillagászati műszerekkel közvetlenül meg nem figyelhető anyagot. Egyes elméletek szerint egy hipotetikus részecskecsoport, a neutralínók alkotják, ezek létét azonban eddig sem az Európai Nukleáris Kutatási Szervezetben CERN végzett kísérletek során, sem a világegyetemben nem sikerült megfigyelni.

  Bármi is legyen, ideje újfajta szemszögből vizsgálni e rejtélyes anyag valódi természetét" — mondta Salucci. feregjarat csillagaszat

  paraziták a koelenterátumok között