Kaktuszok és paraziták kezelése. Katicabogarakkal a kaktuszok védelmére | Breuerpress International

Kaktusz parazita. Még több cikk

Tartalom

  Izrael északi részén egy parazita megtámadta a fügekaktuszokat Opuntiamegmentésükre szabadon engedtek százötvenezer katicabogarat.

  kaktusz parazita körömféreg aki hogyan kezelte

  Fotó: dreamstime A kutatók felfedezték, hogy az Izrael nemzeti gyümölcsének is számító füge- vagy medvetalp-kaktuszokat a Dactylopius opuntiae nevű parazita bogárka támadta meg az ország északi részén található ültetvényeken.

  A katicabogár bevetése feltétlenül szükségessé vált, mert a fertőzés átterjedhetett volna az észak-izraeli Hula völgyből az egész országra.

  kaktusz parazita férgek a hólyag kezelésében

  Cryptolaemus montrouzieri Fotó: brisbaneinsects A Cryptolaemus montrouzieri nevű ausztráliai katicabogárfajt levéltetvek ellen már évtizedekkel ezelőtt meghonosították a zsidó államban, de az újabb kísérletek igazolták, hogy a kaktuszokat megtizedelő paraziták ellen is sikeresen alkalmazhatóak.

  Miután a laboratóriumban meggyőződtek a katicák paraziták elleni hatásosságáról, elárasztották velük a fertőzött kaktuszokat.

  kaktusz parazita gömbölyű gömbféreg emberi

  A katicabogarakat a BioBee nevű biológiai laboratóriumban tenyésztették ki kaktusz parazita Szdé Elijahu kibucban, a Bét Seán nevű város szomszédságában. A kaktusz gyümölcse, kaktuszfüge az Izraelben született fiatalok szimbólumának számít, mert a helyi legenda szerint kívülről ugyan tüskés, de belül édes és lágy.