A vérszívó parazita, ami átveszi a halak nyelvének helyét, miután elrohasztotta azt

Nyelv parazita

Uborkamagképű galandféreg Dipylidium caninum - csak egyszerűen Kórokozók jelenléte a szervezetben Hím nemű végbélgiliszta Ezt a cm-es példányt Dr. Nishiyama távolította el egyik pacienséből a Nara Orvosi Egyetemen.

Nem, ez nem egy újabb elrugaszkodott filmötlet, ami hamarosan a mozikban landol. Ez a kőkemény valóság, egy újabb horrorfilm a természetből mint például az, amikor a világ legnagyobb rákja nyelv parazita kivégez egy sirályt.

a férgektől balra

A mészáros ez esetben a cymothoa exigua, egy élősködő izopod, amolyan rákféle, amely az áldozatául esett hal nyelve nyelv parazita rendezi be új otthonát. A nyelvfogyasztó tetvek leggyakrabban a gazda szájában laknak, hatékonyan helyettesítve a halak nyelvét.

A kifejező becenév ugyanakkor kissé megtévesztő, mivel a trükkös élősködő technikailag nem eszi meg a vendéglátó hal nyelvét.

kiütés parazita gyógyszer

Ha a dolog mögé nézünk, az derül ki, hogy a kis bajkeverők a gazdatest szájüregében a nyelv tövéhez tapadnak. A nyelvből aztán addig szívják a vért, amíg az össze nem zsugorodik, és ki nem esik a helyéről. Mindezek után meg is történik a helycsere, ami persze nem túl gusztusos.

Belly Button Parasite Possession

Olvass tovább A nyelv nélkül maradt hal, más választás híján a szájában albérlőként lakó izopodot kezdi el nyelvként használni. A nyelvként funkcionáló parazita pedig továbbra is gazdája vérével és nyálkájával táplálkozik.

a helminthiasis kezelési módszerei

Gyakran több nyelvet fogyasztó tetű is belép ugyanabba a gazdaszervezetbe, de csak egyiküknek lesz kiváltsága a nyelv helyébe lépni. Bármilyen hihetetlen, de a pórul járt halak egész jól megférnek egy nyelvszerű parazitával a szájukban.

hogyan és hogyan lehet kihozni a pinwormokat

A speciális helyzet nem feltétlenül végződik az uszonyos halálával. Viszont a szerencsétlen halak jóformán védtelenek a parazitákkal szemben, mivel azok a kopoltyújukon keresztül jutnak be az áldozatok testébe.

az űr parazitái

Mindez így néz ki mozgóképen:.