Parazita férgek például

Paraziták pár

A vérszívók a hímeket kedvelik [origo] Bizonyítást nyert, hogy a hímeket, állatokat és embert egyaránt gyakrabban kínozzák paraziták, mint nőstény társaikat.

paraziták voltak a WC ben

A nőstények hosszú életére adott hagyományos magyarázat szerint az erősebb nem képviselői veszélyesebb életvitelük miatt vesztik el hamarabb életüket. A modern társadalmak férfitagjai például nagyobb valószínűséggel hunynak el motorbalesetben, öngyilkosságban vagy gyilkosság áldozataként. Egy as egyesült államokbeli felmérés szerint egy nőnek kétszerte több esélye van arra, hogy megélje ötvenedik életévét, mint férfi társának.

100% természetes táplálékkiegészítők, kutyák élősködők elleni védekezésére

Sarah Moore és Kenneth Wilson Stirlingi EgyetemParaziták pár ennek a jelenségnek járt utána, amikor emlősfaj testméretére, elhalálozására és élősködők okozta betegségére vonatkozó adatait vetette össze. Wilsonék a hím állatok adatai közt jelentősen magasabb számú parazita, féreg vagy vérszívó okozta betegséget találtak.

Mit lehet tenni parazita ellen? Parazita kisokos Fáradékony, ingerlékeny, emésztési problémái vannak, gyakran fáj a feje, rossz a vérképe? Könnyen lehet, hogy paraziták fertőzték meg.

A megfigyelés talán magyarázatot ad az emberi halálozási adatok alakulására, véli Ian Owens, az Imperial College London munkatársa. Az élősködők ugyanis könnyen terjeszthetnek maláriát vagy tuberkulózist.

"Hogy kerültek ezek oda? És hogy hagyhattam őket ennyi ideig a szervezetemben?"

A kutató azt találta, hogy Japánban, az USA-ban és az Egyesült Királyságban a nőkhöz viszonyítva kétszerannyi férfi halálát okozzák élősködők. Ez az aránya duplája, illetve négyszerese olyan országokban, mint Azerbajdzsán vagy Kazahsztán.

a férgek petéi kemények

Már eddig is ismert volt, hogy a tesztoszteron gyengíti az immunrendszert, csökkentve a férfiak életben paraziták pár esélyeit. Patkányokon végzett kísérletek kimutatták, hogy az ivartalanított hímek akár 15 évvel tovább élnek.

álomban kijöttek a férgek

A nemi hormon azonban nem ad magyarázatot az élősködők okozta betegségek esetében. Moore és Wilson azt tapasztalták, hogy csak azon fajok közt volt magasabb a hímeken élősködők száma, melyek nőstényei jelentősen kisebb termetűek.

kelkáposzta receptek képekkel

A gyilkos bálna hímje például kétszer annyit nyom, mint a nőstény - az előbbi 30, míg az utóbbi akár 50 évig is elél. A helyzet azonban fordítva is igaz: azoknál a fajoknál, ahol a nőstény a nagyobb, mint néhány patkány, illetve hörcsög faj esetében, várható életkora is alacsonyabb.

A skót kutató pár úgy véli, a nagyobb testű állatok többet esznek, ezért nagyobb eséllyel kerül emésztőrendszerükbe féreg, s ez lehet az egyik oka a jelenségnek.